Προσωπικό

Επιστημονικός Υπεύθυνος 

image

 
Καθ. Αναστάσιος A. Οικονομίδης
 [(economid --> uom.gr)] [CV

Ο Δρ. Αναστάσιος Οικονομίδης είναι Καθηγητής σε Δίκτυα Υπολογιστών & Τηλεματικές Εφαρμογές, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη). Είναι μεταξύ των top 2% περισσότερο αναφερόμενων ερευνητών παγκοσμίως, κάθε χρόνο από το 2019 μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του SMILE (Smart & Mobile Interactive Learning Environments, https://smile.uom.gr) θεσμοθετημένου εργαστηρίου και της CONTA (COmputer Networks and Telematics Applications) ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παίρνοντας υποτροφίες Fulbright και Ι.Κ.Υ., συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε το M.Sc. και το Ph.D. σε Computer Engineering από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών, University of Southern California (Los Angeles).

Η Διδακτορική Διατριβή του, A unified game-theoretic methodology for the joint load sharing, routing and congestion control problem, ήταν η πρώτη έρευνα που διατύπωσε και έλυσε προβλήματα δρομολόγησης (εξισορρόπησης φορτίου, καταμερισμού φορτίου) σε δίκτυα υπολογιστών και επικοινωνιών και ως παίγνια Nash (IEEE Infocom 1991 και IEEE ITS 1990) και ως παίγνια Stackelberg (Allerton 1990). Στην αποφοίτηση, έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικής Ακαδημαϊκής Επίδοσης από το University of Southern California.

Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν ανοιχτή, κινητή, έξυπνη μάθηση και διδασκαλία, εμπειρία χρήστη, αποδοχή χρήστη, ψηφιακό μάρκετινγκ, δρομολόγηση σε ασύρματα δίκτυα και Διαδίκτυο των πραγμάτων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 400 εργασίες με κριτές που έλαβαν πάνω από 10,000 citations (h=52, i10=155)

Έχει λάβει δεκάδες ερευνητικά βραβεία και υποτροφίες και έχει διατελέσει βασικός ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια καθώς και μέλος των επιτροπών προγραμμάτων δεκάδων συνεδρίων και των επιτροπών σύνταξης πολλών περιοδικών. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε δεκάδες έργα.



 
Επιστημονικοί Συνεργάτες Περηφάνου, Μαρία, Ph.D., M.A. [mariaperif->gmail.com] [Web Site]
  Τζαφίλκου, Κατερίνα, Ph.D., M.Sc.
  Νίκου, Σταύρος, Ph.D., M.Sc.
  Ιατρόπουλος, Αθανάσιος, M.Sc., MBA [(thiatro -- > egnatia.gr)] [CV]
  Γεωργιάδου, Ελισάβετ, Ph.D. [(elisag --> otenet.gr)] [CV]

Καραπιστόλη, Ειρήνη, Ph.D [(eirini.karapistoli --> gmail.com)] [CV]
  Χατζιδάκη, Θεανώ, B.Sc.  [(theano --> uom.edu.gr)] [CV]
  Κολοβός, Φίλιππος, M.Sc. [(filippos --> uom.edu.gr)] [CV]


Υποψήφιοι Διδάκτορες Καμπιτάκη, Δήμητρα, M.Sc. [(kampitaki --> gmail.com)] [CV]
 
   
 
       Locations of visitors to this page

Αρχή σελίδας
 








(c) 2001 created by Magnet Internet Services